Header Ads

Airtel Mitra Payment Bank Comprehensive Health Cover Insurance Training Question Answer

 Assessment For Comprehensive Health Insurance Question Answer 


Buying a health insurance policy for yourself and your family is of utmost importance due to inflating medical and hospitalization costs. Health insurance is most important since prevents any financial burden in case of any hospitalization. Airtel Payments Bank introduces Comprehensive Health Cover In Partnership with Care Health Insurance. It covers you and your family members while hospitalized. Cover medical expenses incurred during hospitalization. Care Insurance has a claim payout of 10000 plus cashless and re-reimbursement for non-network hospitals.

This Exam needs to score of 80% to completer the certification.


1. What is The Maximum Sum Insured Will be offered to a customer?

  • 2 Lacs
  • 5 Lacs
  • 3 Lacs
  • 6 Lacs
Ans:- 5 Lacs

2. What should be the age of adults, to opt for the policy?

  • 16 Years - 60 Years
  • 16 Years - 65 Years
  • 18 Years - 65 Years
  • 18 Years - 60 Years
Ans:- 18 Years - 65 Years

3. To enroll in the policy, the age of the child/children should be between:

  • 80 Days - 24 Years
  • 91 Days - 26 Years
  • 91 Days - 24 Years
  • 80 Days - 26 Years
Ans:- 91 Days - 24 Years

4. Which all members will be covered under  Comprehensive Health Cover plan?

Option 1: Self, Spouse, Parents, up to 2 Children
Option 2: Spouse, Parents, GrandParents
Option 3: Self, Spouse, up to 2 Children
Option 4: Brother, Sister, Grand Parents, Spouse
  • Option 1 
  • Option 2
  • Option 3
  • Option 4
Ans:- Option 3

5. What are the major benefits customer can get in this plan?

  • Cashless Hospitalization
  • Ambulance cover up to Rs. 2000
  • ICU Room Cover
  • 15 days free look period
  • All of Above
Ans:- All of Above

6. What is the waiting period for Pre Exiting Diseases?

  • 12 Months
  • 36 Months
  • 24 Months
  • 48 Months
Ans:- 36 Months

7. What is the waiting period for Named  Ailments?

  • 12 Months
  • 36 Months
  • 24 Months
  • 48 Months
Ans:- 24 Months

8. By which mode retailer can pay for the customer to enroll the customer?

  • Mcash
  • Cash
  • Debit Card
  • Credit Card
Ans:- Mcash

9. What details will not to be asked for dependents?

  • Gender
  • Name
  • Health Declaration 
  • Relationship
Ans:- Name

10. What details will be triggered to customer over a SMS if customer has enrolled with Family Floater?

  • Self & Dependent Details
  • Health Declaration
  • Plan option
  • Policy Premium
  • OTP
  • All of Above
Ans:- All of Above

Post a Comment

0 Comments